För att sgu.se ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi kakor (cookies) på webbplatsen.

Läs mer om kakor.
Jag godkänner
14 mars 2016

Visualisering av stadens möjligheter vann Hack for Sweden

Det blev Divercity, en webbtjänst som hjälper invånare, besökare, planerare och näringsliv att utnyttja stadens möjligheter, som vann 2016 års Hack for Sweden Award.

Juryns motivering:

”För ett gediget, väl genomtänkt projekt med tydliga möjligheter att skapa nytta för både företag, kommuner, medborgare och turister. Med en bredd i datakällor och vasst genomförd visualisering, står de ut som ett team som tagit en tydlig och ambitiös idé långt, under den resa som är Hack for Sweden”.

Laget bakom Divercity, Ge0Hack3rs från Göteborg, vann för andra gången sedan den första tävlingen arrangerades 2014.

Några exempel på myndighetsdata som förekom bland de vinnande bidragen är Befolkningsstatistik från SCB, väderdata från SMHI och uppgifter om cykelolycksdata från Transportstyrelsen.

Hack for Sweden är ett hackathon öppet för studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och myndigheter för att utveckla nya tjänster och produkter med hjälp av öppna myndighetsdata. I år bidrog 23 statliga myndigheter och organisationer till hacket, där 22 lag från olika håll i Sverige deltog. Årets tävling ägde rum 12-13 mars.

Vinnare i övriga kategorier

Bästa visualisering: Lag Responcity för en app som gör musik av väderprognosen.

Bästa affärsnytta: Lag Intellecta för tjänsten Blåser vi en bubbla? som utforskar orsakerna bakom bostadsprisernas utveckling.

Bästa nytta för allmänheten: Lag Sweco Position för tjänsten Cykelranking.se som beskriver cykelinfrastrukturen i svenska kommuner.

Juryns specialpris och deltagarnas pris: gick till laget Will and skill som presenterade en dosa som känner av var den befinner sig och läser upp eventuella krismeddelanden, så kallade VMA (viktigt meddelande till allmänheten.)

Läs mer på www.hackforsweden.se

Skriv ut Dela med andra: Facebook LinkedIn