För att sgu.se ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi kakor (cookies) på webbplatsen.

Läs mer om kakor.
Jag godkänner

Controller till SGU Uppsala

Är du controller med erfarenhet av projektverksamhet? Har du dessutom erfarenhet av arbete med ekonomi på statlig myndighet eller med statlig redovisning?

Arbetsbeskrivning

Sveriges geologiska undersökning (SGU) är en statlig myndighet med huvudkontor i Uppsala. Myndigheten sorterar under Näringsdepartementet och främjar en hållbar samhällsutveckling inom frågor som rör berg, jord och grundvatten i Sverige. Här får du vara med och bidra till samhällsbygget, allt från infrastruktur (geologiska förutsättningar), omställning av fordonsflottan (mineraler till batteriproduktion) till skydd av grundvatten.

Vill du bidra till att främja en hållbar samhällsutveckling tillsammans med SGU? Då kan detta vara drömrollen för dig!

Ansvarsområden

Rollen som projektcontroller på SGU är ny och du får en nyckelroll i myndighetens projekthantering. I rollen blir du en central länk mellan ekonomienheten och kärnverksamheten. Enheten ekonomi finns placerad på huvudkontoret i Uppsala. Din uppgift blir att stödja verksamheten på enheten Renare mark och vatten. Enheten har en stor projektportfölj som innefattar projekt avseende efterbehandling av förorenad mark. Arbetsuppgifterna består av budget och prognosarbete samt löpande planering och prioritering av projektportföljen utifrån årliga planer för verksamheten. Du stöttar vid hantering av bidrags-/uppdragsprojekt och deltar i myndighetsrapportering och uppföljning. I tjänsten ingår även kalkylering av anläggningsprojekt.

Som projektcontroller är du ett stöd till ekonomiskt ansvariga samt myndighetens ledningsgrupp. I rollen ingår även att utveckla metoder och arbetssätt för att åstadkomma effektiviseringar samt bistå vid redovisningsfrågor avseende ex projektredovisning. Sedvanliga controlleruppgifter som uppföljning, analys och rapportering av utfall och nyckeltal samt stöd i kalkylering till projektledare ingår också.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

• Budget- och prognosarbete
• Löpande planering och prioritering av projektportfölj utifrån årliga planer för verksamheten
• Ekonomistyrning vid enheten Renare mark och vatten
• Stöd vid hantering av bidrags-/uppdragsprojekt
• Delta i myndighetsrapportering/uppföljning
• Delta i den centrala uppföljningsfunktionen
• Stöd till ekonomiskt ansvariga och myndighetens ledningsgrupp
• Utveckla metoder och arbetssätt för att åstadkomma effektiviseringar
• Bistå vid redovisningsfrågor avseende ex projektredovisning
• Uppföljning, analys och rapportering av utfall och nyckeltal
• Stöd i kalkylering till projektledare
• Kalkylering av anläggningsprojekt

Omfattning

Tjänsten är tillsvidare på heltid där sex månaders provanställning tillämpas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom ekonomi på universitet/högskolenivå eller motsvarande erfarenhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen ser vi att du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med ekonomi på statlig myndighet eller med statlig redovisning. Har du dessutom arbetat med flerfinansierad verksamhet är det också meriterande. Du behärskar svenska obehindrat i både tal och skrift och har avancerade kunskaper i Excel.

Som person är du strukturerad och trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Du har en mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina kollegor som med externa samarbetspartners. För att lyckas i rollen är din förmåga att planera, strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter och se såväl detaljer som helheten för verksamheten mycket väl utvecklad. Vidare är du ansvarsfull och kan balansera mellan att vara stödjande och styrande i dina samarbeten.

Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-12-07.

Stationeringsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Luleå eller Malå. Ange i din ansökan vilken ort du är intresserad av. Om du söker till andra orter än Uppsala kommer även vikt att läggas vid dokumenterad erfarenhet av att arbeta på distans.

En upplärningsperiod beräknas ingå i tjänsten som sker på kontoret i Uppsala.
För information: I denna rekrytering samarbetar SGU med Randstad Finance. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha, fredrik.patcha@randstad.se, 070-368 18 82 alternativt Kristina Rostedt, kristina.rostedt@randstad.se, 070-146 41 85 om du har frågor. Ansökan sker på www.randstad.se.

Fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018-17 92 29 för ST-geologiska.

Om SGU

Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se

Diarienummer: 411-2510/2021

Senast granskad 2021-11-17