Under mötet i Tete, Moçambique, samlas deltagare från Angola, kap Verde, Moçambique och São Tomé och Príncipe för att tillsammans lösa utmaningar kopplade till social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet i gruvnäringen. Evenemanget organiseras av SGU i samarbete med systerorganisationen i Portugal (LNEG), som genomför undervisningen, med de lokala myndigheterna i Moçambique som värdar för mötet

Evenemanget är det sjätte och sista kurstillfället i kursen "Environmental Management of Mines", inom ramen för det internationella projektet PanAfGeo, som syftar till att utbyta kunskap mellan europeiska och afrikanska myndigheter om gruvdrift och miljö.

Kursen är den första inom PanAfGeo-projektet där undervisningen ges på det portugisiska språket, vilket är något av en milstolpe sedan projektet inleddes. PanAfGeo finansieras av EU och IGF (Intergovernmental Forum on Mining, Minerals and Sustainable Development).

Läs mer om PanAfGeo här

PanAfGeo

Exkursion till kolgruvan i Moatize. Denna gruva producerar två procent av all världens koks, som används vid stålproduktion.