För att sgu.se ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi kakor (cookies) på webbplatsen.

Läs mer om kakor.
Jag godkänner

Webbinarium: Sur sulfatjord i myndigheternas arbete

Välkommen till ett webbinarium om sur sulfatjord, dess effekter på miljön och åtgärder för att minska dess miljöpåverkan. Webbinariet vänder sig främst till handläggare på myndigheter.

Börjar: 16 mars 2021 13:00

Slutar: 17 mars 2021 12:00

Vattenmyndigheten har gett en rad myndigheter åtgärder med syfte att minska miljöbelastningen från sur sulfatjord. Sur sulfatjord är en potentiell miljöbov i Sveriges kustområden och myndigheter från hela landet väntas få åtgärder som berör sur sulfatjord. 

För att handläggare på myndigheter ska kunna hantera ärenden som berör sur sulfatjord behöver de veta var den finns, hur den påverkar miljön samt vilka åtgärder som kan minska dess påverkan. Som stöd i detta arrangerar SGU ett digitalt seminarium om sur sulfatjord.

Målsättningen för webbinariet är att ge handläggare verktyg för att bättre hantera ärenden där sur sulfatjord kan ha miljöpåverkan, exempelvis vid markavvattning eller flytt av schaktmassor. I höst kommer en workshop om sur sulfatjord att hållas där bland annat åtgärdsplaner kommer att tas fram. Mer information om detta kommer.

Datum och tid

16 mars kl. 13:00 - 16:00

17 mars kl. 09:00 - 12:00

Plats

Teams-länk skickas till deltagarna den 15 mars. 

Se preliminärt schema

Anmäl dig här

För frågor kontakta Gustav Sohlenius: gustav.sohlenius@sgu.se. Sista anmälningsdag är den 12 mars.

Senast granskad 2021-01-25