För att sgu.se ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi kakor (cookies) på webbplatsen.

Läs mer om kakor.
Jag godkänner
På bilden syns en skog i kanjonen Söderåsen.

Foto: Magnus Persson,SGU.

Workshop geoturism 2016

Detta är ett tillfälle för dig som är intresserad av frågor som rör geoparker och geoturism att träffa andra med samma intresse. Lyssna på när andra berättar hur de arbetar med dessa frågor, diskutera och låt dig inspireras!

En workshop inklusive exkursion i samarbete med Naturum Skäralid

6 oktober 2016

Program

Vi samlas kl 9 vid turistbyrån Röstånga och börjar dagen med fika, som följs av en rad föredrag under förmid­dagen. Bland annat kommer Elisabeth Einarsson från Lunds universitet och berättar om geologi för alla. Elisabeth har i samband med Geologins Dag bland annat arbetat mycket med hur geologi kommer in i skolans läroplan. Sedan blir det gemensam lunch till självkostnadspris (ta med kontanter för säkerhets skull), och på eftermiddagen blir det en gemensam exkursion i Naturum Skäralid som avslutas med fika och diskussioner. Vi beräknar avsluta dagen cirka kl 16.

Formalia

  • Anmäl dig här:  Det går inte längre att anmäla sig.
  • Sista anmälningsdag är 28 september.
  • Kostnad: Självkostnadspris för lunch.

Ytterligare information

För frågor om workshopens innehåll och upplägg vänligen kontakta Linda Wickström, SGU.

Om du vill hjälpa oss att sprida information om workshopen, skriv gärna ut och sätt upp vår inbjudan: flyer - workshop geoturism 2016

Skäralid - ett skånskt Grand Canyon

För 300 miljoner år sedan började Skåne förändras i grunden. Enorma krafter i jordskorpan skapade långa förkastningar. Förkastningsområdet går under namnet Tornquistzonen och kan följas från Svarta havet till Nordsjön.

Läs mer om Skäralid på sidorna 22-23 i broschyren Geologiskt Arv - vinnare och nominerade 2012 - en guide till geologiska sevärdheter i Sverige.