Enheten Grundvattenövervakning ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av 18 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida grundvatteninformation i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. Arbetet sker ofta i samverkan med andra myndigheter och organisationer. Vi söker nu medarbetare för visstidsanställning i ca ett år.

Arbetsuppgifter

Enheten arbetar med många olika frågor och det tror vi att även du kommer att göra. Arbetsuppgifterna är varierande och styrs i viss mån av erfarenhet och kompetens. Exempel på arbetsuppgifter är arbete med miljöövervakning av grundvatten, dvs. provtagning, dataanalys samt hantering och rapportering av kemidata från grundvattenrör. I tjänsten ingår även ofta kontakt med andra myndigheter. Största delen av arbetet utförs från kontoret i Uppsala men resor och fältarbete kan komma att ingå i tjänsten.

Då vi arbetar tätt tillsammans inom såväl enheten Grundvattenövervakning som inom avdelningen Mark och grundvatten kommer även fler arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor att ingå i tjänsten.

Kompetens

Vi söker dig som har

  • en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot hydrogeologi eller motsvarande relevant utbildning
  • relevant arbetslivserfarenhet inom grundvattenfrågor
  • god förståelse och intresse för hydrogeologiska processer
  • god kunskap i Office-paketet (Excel, Word etc.)
  • god kunskap i geografiska informationssystem (exempelvis ArcGIS)
  • mycket goda kunskaper i svenska och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
  • B-körkort.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet från miljöövervakning.

Personliga kvalifikationer

Som person har du lätt för att samarbeta och du har ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Andra egenskaper som värdesätts är engagemang, ansvarstagande, målmedvetenhet och förmåga att arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Om anställningen

Detta är en visstidsanställning på ca ett år med placering i Uppsala.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Ellen Walger på e-post: ellen.walger@sgu.se, ange då gärna "Annons hydrogeolog" i ämnesraden i ditt mail. Om du vill komma i kontakt med någon av våra fackliga representanter från Saco-S eller ST-Geologiska når du dem via vår växel på telefonnummer 018–17 90 00.

Sök tjänsten Visstidsanställd hydrogeolog till SGU

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2019. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill att du lämnar din ansökan via detta system. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Dnr: 411-1042/2019