På kommunikationsenheten arbetar tretton medarbetare som har uppdrag att leda och samordna SGUs externa och interna kommunikation. Vi ansvarar för och utvecklar myndighetens gemensamma kanaler, publikationer och kundservice för att göra myndighetens kunskap och information begriplig och tillgänglig.

Dina arbetsuppgifter

Som redaktör är du med under hela processen för rapporter och vetenskapliga publikationer. Du stödjer och är rådgivande till författaren, målgruppsanpassar och språkgranskar texten samt bearbetar och skapar figurer som exempelvis diagram, foton, kartor och tabeller. Därefter layoutar du publikationerna i SGUs mallar och förbereder material för tryck eller digital publicering och arkivering.  Vi arbetar främst i Office, Adobe-sviten och Episerver. Du strukturerar och administrerar produktionen av publikationer. Du ska också vara delaktig i att utveckla arbetet exempelvis med tillgänglighetanpassning och digital produktion.

Din kompetens

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom kommunikation, litteraturvetenskap, journalistik eller motsvarande. Du har dokumenterad erfarenhet av språklig korrekturläsning och redigering av texter på svenska och engelska samt vana att utbilda och stödja skribenter i deras utformning av material och målgruppsanpassning. Du har även dokumenterad erfarenhet av arbete med bearbetning och layout av tabeller, kartor och annan grafisk information. Praktisk erfarenhet av att arbeta med naturvetenskapligt material, helst geovetenskapligt, är meriterande.

Personliga kvalifikationer

Du har ett strukturerat och noggrant arbetssätt, hög produktionsnivå och är bra på att planera din tid. Du är tydlig i din egen kommunikation och har lätt för att samverka med andra för att kunna utbilda och stödja skribenter i deras utformning av material. Vi kommer att välja den sökande som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra arbetsuppgifterna och bidra i utveckling av verksamheten.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare på heltid med placering i Uppsala, Malå eller Lund. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig till Åse Wästberg, enhetschef Kommunikation. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S och Nelly Aroka för ST-Geologiska. Telefonväxel 018-17 90 00.

Välkommen med din ansökan senast den 24 februari 2019. Dina handlingar ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. På begäran ska du också kunna visa upp arbetsprover. Urval till intervjuer sker löpande.

Sök tjänsten redaktör (nytt fönster)

Dnr 411-343/2019 

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Som redaktör på SGU kommer du att tillhöra enheten Kommunikation på avdelning Verksamhetsstöd. SGU befinner sig i en period när verksamheten växer, där satsningar pågår för att ta fram och öka användningen av geologisk kunskap för en mer hållbar samhällsplanering och ett konkurrenskraftigt företagande. SGU har idag nära 300 anställda varav merparten arbetar på kontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå.