På kommunikationsenheten arbetar tretton medarbetare som har till uppdrag att leda och samordna SGUs externa och interna kommunikation. Vi ansvarar för och utvecklar myndighetens gemensamma kanaler, publikationer och kundservice för att göra myndighetens kunskap och information begriplig och tillgänglig.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med både strategiskt och operativt kommunikationsarbete, internt och externt. Du deltar i arbete med webutveckling, sociala medier och varumärkesbyggande utifrån myndighetsperspektiv inom vårt näringspolitiska uppdrag. Du deltar i projektstarter för att bidra i målgruppsanpassning och upprättar kommunikationsplaner för projekt och förändringsprocesser, och du deltar i genomförande och uppföljning av dem mot uppsatta mål.

Din kompetens

Du ska ha universitets-/högskoleutbildning i kommunikation eller motsvarande, samt erfarenhet av kommunikationsarbete. Du ska kunna analysera, planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser. Du är van att arbeta med kommunikation i en digital miljö och har drivit utveckling mot uppsatta mål. Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande. Har du erfarenhet av strategiarbete, förändringsledning och varumärkesbyggande är det också meriterande.

Personliga kvalifikationer

Som person är det viktigt att du är drivande, strukturerad och analytisk. Du behöver också vara förtroendeskapande och bra på att samarbeta, samtidigt som du har förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi kommer att välja den sökande som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra arbetsuppgifterna och bidra i utveckling av verksamheten.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare på heltid med placering i Uppsala, Malå, Göteborg eller Lund. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig till Åse Wästberg, enhetschef Kommunikation. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S och Nelly Aroka för ST-Geologiska. Telefonväxel 018-17 90 00.

Välkommen med din ansökan senast den 24 februari 2019. Dina handlingar ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. På begäran ska du också kunna visa upp arbetsprover. Urval till intervjuer sker löpande.

Sök tjänsten kommunikatör (nytt fönster)

Dnr: 411-344/2019

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Som kommunikatör på SGU kommer du att tillhöra enheten Kommunikation på avdelning Verksamhetsstöd. SGU befinner sig i en period när verksamheten växer, där satsningar pågår för att ta fram och öka användningen av geologisk kunskap för en mer hållbar samhällsplanering och ett konkurrenskraftigt företagande. SGU har idag nära 300 anställda varav merparten arbetar på kontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå.