SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. Den breda verksamheten ställer höga krav på IT-miljön som är lika intressant som den är utmanande. SGU bedriver en IT-intensiv verksamhet och säkerhetsfrågorna är ständigt närvarande, inte minst i de system som har höga säkerhetskrav. Rollen som drifttekniker med inriktning mot säkerhet fyller därför en viktig funktion för hela verksamheten.

Som drifttekniker tillhör du IT-enheten som arbetar tätt tillsammans med enheten Geodata och tillsammans utgör de ett kompetent och engagerat team som arbetar för att utveckla SGUs IT-struktur såväl internt som externt. IT-området hos oss genomgår just nu en spännande förändringsresa både vad gäller den tekniska miljön och att utveckla arbetssättet till att bli mer teambaserat.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som drifttekniker ingår teknisk drift och förvaltning av befintliga system såväl som deltagande och kravställning i systemens fortsatta utveckling. Du arbetar med att säkerställa att IT-system och infrastruktur uppfyller god säkerhet och i uppgifterna ingår även hantering av krav från såväl verksamhet som lagstiftning. Visst användarstöd ingår också i arbetsuppgifterna och du stödjer verksamheten i att efterleva säkerhetskrav.

Din kompetens

  • En universitets- eller högskoleutbildning med relevant IT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom området.
  • Flerårig erfarenhet av teknisk systemadministration eller IT-drift
  • Kunskap och/eller ett brinnande intresse för IT-säkerhet
  • Krav på goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

  • Applocker
  • Brandväggar
  • Logganalys
  • Säkerhetsskydd

Personliga kvalifikationer

Som person är det viktigt att du har ett genuint intresse för teknik och lätt för att samarbeta och kommunicera. Att du är nyfiken och strukturerad är också personliga kvalifikationer som är viktiga för denna tjänst. Då du ingår i ett team och enheten som helhet genomgår ett förändringsarbete ställer även arbetet höga krav på flexibilitet, prestigelöshet och laganda. Vidare är det viktigt att du är självgående, analytisk och har en god förmåga att tänka i nya banor.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Uppsala, sex månaders provanställning tillämpas. Arbetet är förlagt till dagtid måndag till fredag. Som statlig myndighet erbjuder vi generösa semesteravtal, flextid och friskvård. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket ställer krav på svenskt medborgarskap och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar SGU med Dfind IT i Uppsala. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Svensson, fredrik.svensson@dfind.se eller 0733-570071.

Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.

Välkommen med din ansökan senast den 2019-05-26. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Intervjuer och urval sker löpande under rekryteringsprocessen.

Ansök om tjänsten som it-drifttekniker med inriktning mot säkerhet här

Om SGU

Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå.

Dnr: 411-701/201