Vi söker nu fartygskock till vårt fartyg Ocean Surveyor för fältsäsongen 2019. Fartyget används för den maringeologiska verksamheten vid SGU som har till uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges kuster. Fartyget är utrustat med högspecialiserad teknik i form av avancerade mätinstrument och provtagare. Besättningen består av mellan 10 till 17 personer, beroende av uppdrag.

Dina arbetsuppgifter

Som kock ombord på Ocean Surveyor är du ansvarig för alla delar som rör matlagningen ombord. Du tillagar och serverar frukost, lunch och middag samt ansvarar för planering och inköp av proviant. Du ansvarar också för hygien och renhållning av backdäck det vill säga, byssan, mäss, och salong. Matkylar, frysar, torrförrådet samt fartygstvätten är också ditt ansvarsområde.

Din kompetens

Du är behörig fartygskock med utbildning i livsmedelshygien, samt har giltigt läkarintyg för sjöfolk. Du har erfarenhet av att arbeta till sjöss och erfarenhet av planering och inköp av proviant.

Personliga egenskaper 

Din sociala förmåga är avgörande för att passa i rollen. Du har i din position en viktig roll att bidra till en positiv stämning. Du har ett prestigelöst sätt och är flexibel då verksamheten inte alltid följer ett statiskt schema, mattider och yttre förhållande kan ändras med kort varsel.

Om anställningen

Anställningen är en säsongsanställning, från andra halvan av april till september, vi förutsätter att du kan arbeta alla schemalagda perioder, 1:1-system, 14-dagarstönar. Arbetstiden är normalt ett 12 timmars pass per dygn. Placeringsort är Uppsala, reseersättningar och traktamente utgår för fartygsarbetet. En registerkontroll kommer att göras då tjänsten är säkerhetsklassad, svenskt medborgarskap krävs.

På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och vi eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig till befälhavare Mathias Nyström, telefon 018-179030 eller enhetschef Björn Bergman, telefon 018 - 179191. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-179296, och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon 018-179028.

Välkommen med din ansökan senast den 25 februari 2019. Dina handlingar ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Sök tjänsten som fartygskock (nytt fönster)

SGU befinner sig i en period när verksamheten växer, där satsningar pågår för att ta fram och öka användningen av geologisk kunskap för en mer hållbar samhällsplanering och ett konkurrenskraftigt företagande. SGU har idag nära 300 anställda varav merparten arbetar på kontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå.